Español | Norsk | English
 
HOMEWOMEN EN MICALENDARBIOGRAPHYMUSIC AND VIDEOPHOTOSCONTACT

BETTINA FLATER
Bettina Flater er en av få kvinnelige flamencogitarister i verden og jobber med den spanske flamencoeliten. Hun er en sterk kvinne som har lykkes i et mannsdominert og tradisjonsbundet spansk miljø, til tross for at hun er en lyshåret utenlandsk kvinne i Spania.

“Jeg elsker det jeg driver med og synes jeg har vært utrolig heldig, selv om det selvfølgelig også har vært vanskelig, men hardt arbeid og det å legge masse kjærlighet i det en gjør, gir resultater til slutt.”

I dag nyter Bettina stor respekt i spanske flamenco-kretser, og turnerer verden rundt med spanske dansekompanier, samt spiller i en rekke spanske teatre og festivaler.

Hennes nyeste álbum, La Gota y la Mar, utforsker møtet mellom spansk gitar og en nordisk stemme i en nyskapende og fascinerende sammensmelting av flamenco, norske musikktradisjoner og engelskspråklig visepop, satt sammen på Bettinas særegne og vakre vis.


Bettina Flater's første album, tilgjengelig på Spotify, itunes og Amazon. Mer informasjon her.Foto: Anya Bartels-Suermondt
  "There is no doubt that Bettina has something completely special. One of her qualities is that when she plays it goes straight to your heart, and you just get blown away... I think this has to do with her complete immersion in the music. She moves me 100%."
Inger Lise Rypdal


I min verden er ikke kunsten bare fritid eller underholdning. Kunsten er et samfunns puls, den er skjønnhet, revolusjon, uttrykk, inspirasjon. Den gir styrke og håp, den er stemmen til den enkelte og til folket. Den er en fantastisk måte å gjøre verden vakrere på.

Jeg befinner meg nå på et sted i min karriere hvor jeg ønsker å definere veien fremover og målene jeg har med musikken min. Hva ønsker jeg å kjempe for? Hvem er jeg? Hva ønsker jeg å si?

Jeg ønsker å være en positiv kraft i verden, på en lille måten jeg kan være det på.

Jeg ønsker å kjempe for å bevare de ville stedene i våre ytre og indre verdener.

Jeg ønsker å bygge broer mellom kulturer. Det å vokse opp i den flerkulturelle byen som er Nairobi, gjorde at jeg kom til å føle meg som en verdensborger. Jeg tror at nøkkelen til fred ligger i kunnskap og toleranse.

Jeg tror også at feminine verdier er avgjørende for oss akkurat nå. Vi lever fortsatt i en verden hvor de fleste av våre helter er menn. Det er så mange flotte kvinner i historien, som mange av oss ikke vet noe om. Derfor kom Women en Mi...

© 2022 Bettina Flater